Veerman Peer Witzel zorgt voor een lach op gezichten

ALPHEN - Als je met de pont van Alphen naar Maas-Oije gaat, is waarschijnlijk zijn lach het eerste wat je opvalt. Het is dan ook niet gek dat veerman Peer Witzel vaak wordt gezien als een goede ambassadeur van Het Land van Maas en Waal.

Al ruim dertig jaar is Peer Witzel de veerman op deze veerverbinding en ontvangt de mensen graag met zijn aanstekelijke lach. Volgens Peer gaat er niets boven Het Land van Maas en Waal. 'Het is het mooiste wat er is. Achter elke bocht is namelijk weer een ander vergezicht te zien.' Het Land van Maas en Waal kan je volgens hem het beste omschrijven als het 'Bourgondische Gelderland'.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Het Land van Maas en Waal staat bekend om al zijn wateren. Het voormalige eiland was vroeger voor de bouw van snelwegen en bruggen voornamelijk bereikbaar via ponten. Dit gaf het gebied zijn unieke karakter en dat is eigenlijk nooit verdwenen. 

Het Achterhoekse duo Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan dit jaar voor I Love De Achterhoek hun eigen regio uit. Elke week ontdekken ze een ander stukje Gelderland. Deze week staat in het teken van Het Land van Maas en Waal. Bekijk hieronder de hele uitzending.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: