Kerk negeert weer advies overheid; ruim 200 gelovigen bij elkaar

BARNEVELD - Ruim tweehonderd gelovigen zijn zondagochtend bij elkaar gekomen in de Rehobothkerk van de Gereformeerde Gemeente in Barneveld. De kerk negeert daarmee het dringende advies van de overheid om maximaal dertig man toe te laten in een binnenruimte.

Update: Kerk vindt dat ze niks fout doet: 'We luisteren naar moreel appèl overheid'

De kerk had 250 kerkgangers uitgenodigd voor de dienst en dat kan volgens een woordvoerder makkelijk, aangezien er in het godshuis ruimte is voor tweeduizend kerkgangers en iedereen dus ruim voldoende afstand kan houden.

Mondkapje

"Alle RIVM-richtlijnen voor de gezondheid worden streng nageleefd", aldus de woordvoerder. Bij binnenkomst in de kerk droegen de meeste gelovigen een mondkapje. Handen desinfecteren was verplicht.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Hoewel de kerk dus nog steeds het advies van de overheid negeert, worden er wel een stuk minder gelovigen toegelaten dan een week geleden. Er kwamen toen per keer 400 tot 450 kerkgangers bijeen in de kerk.

Begrip

De gemeente Barneveld liet vorige week weten dat het de verantwoordelijkheid van de kerken zelf is of ze het advies opvolgen. Ze toont begrip voor de behoefte om diensten in de kerk te houden en het 'verlangen om het geloof te kunnen belijden'.

"De kerken in Barneveld gaan daar zeer verantwoord mee om", sprak een gemeentewoordvoerder vorige week. Zij wees erop dat het protocol voor onder meer afstandsnormen, reserveringen, looproutes, inrichting en klimaat goed wordt gevolgd door de kerkgenootschappen.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Nieuws
Deel dit artikel: