Nieuws

Arnhem opgeschrikt door nieuwe serie autobranden

De autobrand aan de Van Borsselenstraat.
De autobrand aan de Van Borsselenstraat. © Persbureau Heitink
ARNHEM - In Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Het is de zesde autobrand in anderhalve week tijd. In de eerste helft van dit jaar werd de Gelderse hoofdstad geteisterd door autobranden. Het ging toen om zeker 35 voertuigen.
De laatste autobrand woedde bij een flat aan de Van Borsselenstraat. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de wagen total loss raakte. Tijdens de brand waren knallen te horen, maar dat waren waarschijnlijk exploderende banden of airbags.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Arnhem opgeschrikt door nieuwe serie autobranden
De politie heeft de uitgebrande auto veiliggesteld voor onderzoek. Zoals het er nu naar uitziet is het voertuig aangestoken. De vijf branden hiervoor woedden aan de Hondsdrafstraat, Doctor Bosstraat. Van Speykstraat, Kadestraat en de Johan de Wittlaan.

Twee aanhoudingen

In mei hield de politie een man van 39 en een vrouw van 42 uit Arnhem aan op verdenking van brandstichting in hun woonplaats. Maar daarmee kwam toen geen einde aan de reeks autobranden in de Gelderse hoofdstad.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!