Kerk Barneveld laat meer dan dertig mensen toe

BARNEVELD - De Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum laat zondag wederom meer dan dertig mensen toe bij de kerkdiensten. Ondanks een afschaling ten opzichte van een week eerder biedt de kerk plek voor honderden mensen.

"We hebben gehoor gegeven aan het morele appél van de overheid", vertelt woordvoerder Hans van der Velde. "We hebben echt gemeend om onze eigen verantwoording daar in te nemen." Hoeveel uitnodigingen er zijn verstuurd wil hij echter niet zeggen. "Dat gaat dan weer een eigen leven leiden", aldus de woordvoerder. Hij geeft aan dat het daadwerkelijke aantal bezoekers ook afhangt van hoeveel mensen reageren op de uitnodiging.

Wel bevestigt hij dat er minder dan vierhonderd, maar meer dan dertig zijn uitgenodigd. "Gezondheid van kerkgangers, maar ook van de samenleving vinden we belangrijk", aldus Van der Velde. "Gelet op de omstandigheden in de kerk hoeven we niet terug naar dertig. We hebben een hoge kerk, goede ventilatiemogelijkheden en zitplaatsen", vindt hij.

Mondkapjesbeleid aangescherpt

Wel heeft de kerk het mondkapjesbeleid verscherpt. "We hebben een advies gegeven dat men mondkapjes draagt bij het binnengaan en verlaten van de kerk", aldus de woordvoerder. Dat betekent dat de gezichtsbescherming af mag op het moment dat de kerkgangers plaatsnemen. Van der Velde kijkt ook alvast vooruit: "Komende week gaan we weer kijken of we verder moeten afschalen of dat we het kunnen handhaven."

De Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum hield afgelopen zondag drie diensten, waar per keer 400 tot 450 mensen aanwezig waren. Eerder waren er driemaal 600 mensen in de kerk. Nu zijn dat er dus minder.

Zie ook: Dringend advies door kerk niet opgevolgd, drie keer per dag honderden mensen bijeen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Religie Nieuws
Deel dit artikel: