De Graafschap: 'Blijkbaar gaat corona aan geen deur voorbij'

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei had vorige week flinke kritiek op het coronabeleid van NAC Breda, nadat een wedstrijd niet door ging wegens besmettingen. Nu zijn de Doetinchemmers zelf getroffen door het virus.

Hans Martijn Ostendorp is directeur van de Graafschap en is vrijdag een van de weinigen op kantoor. Waar mogelijk werken mensen thuis na besmetting die de Graafschap trof. Op de club geldt nu een streng regime.

Een week geleden had hoofdtrainer Mike Snoei harde kritiek op opponent NAC-Breda, waar toen besmettingen waren. Maar nu ontkomt dus ook de Doetinchemse formatie niet aan de coronadans. De wedstrijd die oorspronkelijk voor vrijdagavond op de agenda stond, is verplaatst naar maandag.

Luister en kijk naar Hans Martijn Ostendorp. De tekst gaat verder onder de video

Vier gevallen

"Wij zijn deze week getroffen door vier gevallen", zegt Ostendorp, die er op hamert dat Snoei meteen al zei dat het virus waarschijnlijk ook bij de Graafschap zou gaan woekeren. "Hij wees toen op het streng naleven van de maatregelen. Dat hebben we zo goed mogelijk gedaan. Helaas blijkt dat corona aan geen deur voorbij gaat."

De Graafschap zegt overigens niet of het virus woedt in de selectie of elders binnen de club. Andere clubs gaven daarover eerder wel openheid.

Uit de groep

"Wij testen voor iedere wedstrijd", vervolgt Ostendorp. "Als iemand positief getest wordt, kun je hem direct uit de groep halen. Hiermee verkleinen we het risico, maar we kunnen er niet altijd alles aan doen omdat het altijd even duurt voor je de testen terug krijgt." 

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: