Bewoners blijven knokken voor eigen buurt

APELDOORN - Zeker 800 handtekeningen overhandigden inwoners van Apeldoorn-Zuid donderdag aan het begin van de avond aan burgemeester Ton Heerts. Mede-indiener Harry Platje: "Wij blijven knokken voor de buurt."

De reden? Ondertekenaars van de petitie vrezen grote sociale veranderingen in 'zuid'. Buurtcoöperatie Zuid doet Samen denkt dat het welzijnswerk dat de organisatie verricht ten dode opgeschreven is, als de gemeente de veranderingen doorvoert die nu gepland staan. 

Die veranderingen houden in dat in Apeldoorn het welzijnswerk wordt overgenomen door Stimenz, die het sociale werk zal gaan coördineren en vaak ook uitvoeren. Buurtcoöperatie Zuid doet Samen kan dan nog wel betrokken worden, maar zal tegelijkertijd flink buitenspel komen te staan.

'Kost geen drol' 

De eigenzinnige manier waarop de coöperatie nu werkt, gaat als vanzelf verloren, vreest Platje. "Mensen uit heel Nederland komen bij ons kijken, omdat ze het concept zo mooi vinden en er graag aan meewerken”, vertelt hij voor de camera van RTV Apeldoorn.

Platje vervolgt: "We krijgen straks nog wel subsidie, maar niet genoeg om in acht buurten een buurt-assistent neer te zetten. Het is belachelijk, het kost de gemeente geen drol. Helemaal niks. Maar Stimenz wil dat niet, want dat is minder werk voor hen." 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Politiek Nieuws
Deel dit artikel: