NEC naar vijfde plaats na zege op tiental Jong Utrecht

UTRECHT - NEC heeft de uitwedstrijd tegen Jong Utrecht vrijdagavond winnend afgesloten. Op Sportpark Zoudenbalch werd het 1-4 voor de bezoekers, die het lange tijd moeilijk hadden tegen tien man.
De Nijmegenaren begonnen met dezelfde elf als tegen Eindhoven, maar overtuigend was het niet. Na geknoei achterin opende Acheffay in de elfde minuut de score. NEC sloeg wel snel terug, Jonathan Okita (foto) kopte de gelijkmaker binnen na een uitstekende voorzet van Javier Vet.
Jonathan Okita zorgde voor de gelijkmaker.
Jonathan Okita zorgde voor de gelijkmaker. © Omroep Gelderland

Rode kaart

De thuisclub had nog een grote kans via Pieters, NEC was nauwelijks dreigend. Na een overtreding op Rangelo Janga kreeg Mokono zijn tweede gele kaart en dus rood. De vrije trap die daarop volgde ging er bijna in, Houweling redde fraai op de poging van Jordy Bruijn. Tegen tien man creëerde NEC verder niets en de ploeg ontsnapte zelfs aan de 2-1 toen Acheffay doorbrak, maar Bart van Rooij haalde zijn inzet nog net van de lijn.

Tweede helft

Jong Utrecht zakte in ondertal in, NEC kreeg het initiatief. Dat leidde tot kansen voor Elayis Tavsan, Rangelo Janga en Jonathan Okita. De 1-2 kon niet uitblijven en uiteindelijk kopte Bart van Rooij raak na een voorzet van Souffian El Karouani.
Kevin Bukusu maakt voetballend en fysiek een sterke indruk.
Kevin Bukusu maakt voetballend en fysiek een sterke indruk. © Omroep Gelderland
Daarna waren de sterk ingevallen Terrell Ondaan en Okita dichtbij de 1-3. Tien minuten voor tijd was het El Karouani die voor de beslissing zorgde door een afgeslagen bal binnen te werken. Vrijwel direct na de aftrap maakte Ondaan alsnog zijn eerste doelpunt voor NEC. De debuterende buitenspeler schoot de bal van dichtbij hard in de kruising.
NEC stijgt door de overwinning naar de vijfde plek op de ranglijst. De Nijmegenaren staan na vijf wedstrijden op twaalf punten.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!