Restaurants stappen weer over op afhalen: 'Dekt lang niet alle kosten'

De horeca is dicht en dus gaan veel restaurants weer over op afhalen en thuisbezorgen. Maar kan dat wel uit? En hoe lang hou je dat vol? Zoals het er nu naar uit ziet, gaat het vier weken duren en misschien nog wel langer. Bij restaurant DIELS in Wageningen zijn ze er niet gerust op.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"We zijn teleurgesteld", zegt mede-eigenaar Elsko Sjabbens. Toch blijft hij positief. "Dat is de enige manier om deze tijd door te komen."

In de keuken van DIELS wordt steak tartare gemaakt, terwijl een andere kok in de pan met rendang roert. Sjabbens: "Vandaag staat er een lekkere rendang op het menu. Samen met sajoer boontjes. Deze nieuwe lockdown betekent een enorme financiële uitdaging om deze weken door te komen." 

Ze hebben het vaste personeel nog wel in dienst, maar er is minder werk. Voor de oproepkrachten hebben ze op dit moment helemaal geen werk meer.

Sjabbens: "De take-away helpt uiteraard wel, maar dekt nog niet alle kosten die we maken. We doen het eigenlijk vooral om zelf lekker bezig te blijven en contact te houden met onze gasten."

Geen zin om te koken

Voor de eerste avond zijn er zo'n twintig reserveringen binnengekomen. De mensen zijn er blij mee. "Ik kom hier om de lokale horeca te steunen. En ook een beetje omdat ik geen zin had om te koken." Anderen hadden graag uit eten willen gaan, maar dat mag natuurlijk niet. "Mijn vader is jarig, dus we hebben wat te vieren."

Voorlopig blijven ze wel zeven dagen per week open voor het afhalen van een daghap. "Elke dag een ander thema, geserveerd met een frisse salade en een toetje na", is op de website te lezen. "Zo hopen wij, dat wij al onze gasten nog vaak bij ons mogen begroeten. Want wij kunnen echt niet zo lang zonder ze."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Wageningen Wageningen Nieuws
Deel dit artikel: