'Ga niet naar de drankkeet', dringende oproep aan jongeren

LICHTENVOORDE - Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre roept de jongeren in haar gemeente op de vele (drank)keten in het buitengebied links te laten liggen. Ze doet daarbij ook een oproep aan de ouders daar op toe te zien. "Niet vanwege de regels, maar omdat we anderen willen beschermen tegen het coronavirus."

Bronsvoort wijst op de noodzaak dat jongeren zich aan de regels houden. "Het aantal besmettingen in Oost Gelre is zorgwekkend hoog", verklaart de burgemeester. "De enige manier om dit een halt toe te roepen, is het aantal sociale contacten te beperken."

De burgemeester wil wegblijven bij de discussie over de regels. Ze hoopt dat mensen niet op zoek gaan naar de randjes om de maatregelen te omzeilen: "Ik vraag nadrukkelijk aandacht voor het doel ervan: het coronavirus onder controle krijgen."

Jongeren dragen bij aan het verspreiden van het virus. "Gelukkig zien we dat jongeren zich daar meer en meer bewust van zijn, maar we zien ook de momenten waar het mis gaat", aldus de burgemeester.

"We worden ook in onze gemeente geconfronteerd met de schrijnende voorbeelden van de ellende die het virus teweegbrengt."

Daarom wijst Bronsvoort erop dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen en het aantal sociale contacten moet beperken. "Dat is niet leuk, maar nu wel echt nodig. Alleen samen krijgen we het virus onder controle."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Oost Gelre Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: