Heidy (77) is al 53 jaar druk met haar campinggasten

NIJMEGEN - Ze is 77 jaar, maar nog altijd druk met haar Camping de Merel. Heidy Kist-Mulder noemt de camping in Ermelo zelf de bejaardentuin. "Ik wil eigenlijk geen nieuwe mensen meer toelaten. Daar word ik echt te oud voor."

Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs. Jochem van Gelder gaat elke week op bezoek bij ouderen. Het programma is zaterdag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald).
Al 53 jaar lang is ze eigenaar van de camping. Eerst stonden er tenten en caravans rondom haar huis, maar tegenwoordig staan er stacaravans met ouderen. Toen het openbare sanitairgebouw sloot vanwege coronamaatregelen was dat niet zo'n probleem voor de 14 campinggasten. Ze hebben immers een eigen toilet.

Heidy maakt niet alleen dakgoten schoon, maait het gras en knipt de heggen. Tussendoor gaat ze met campinggasten naar het ziekenhuis en doet ze boodschappen voor wie dat niet meer goed lukt. Een extra paar handen wordt gewaardeerd; ze is dan ook heel blij met de komst van Jochem van Gelder! 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Nieuwe vriend

Heidy en haar man begonnen meer dan een halve eeuw geleden met de camping. Toen haar echtgenoot dertien jaar geleden overleed dacht ze: ik stop! Maar haar campinggasten en familie sleepten haar erdoorheen. Rijk wordt ze niet van de camping, maar Heidy vertelt: "Ik vind het belangrijk om mensen uit de puree te helpen."

Sinds een paar jaar heeft de 77-jarige een nieuwe partner. Hans van der Roest (78) was een vriend van haar man. Ze zijn elkaar gaan opzoeken toen hij vier jaar geleden weduwnaar werd. Het stel woont apart maar eet regelmatig samen. Heidy geeft het geld dat ze verdient aan de camping uit aan uitjes met haar vriend. 

Bekijk de hele uitzending van Van Gelders Grijs met Jochem van Gelder:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Van Gelders Grijs Nieuws
Deel dit artikel: