Nieuw dagrecord: 693 coronabesmettingen in Gelderland

ARNHEM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt flink op. In onze provincie kwamen er in een dag 693 bij. Dat is een nieuw dagrecord, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Een dag eerder maakte het RIVM nog melding van 592 positieve tests. De enorme stijging past in het landelijke beeld. Daar staat het nieuwe dagrecord sinds vandaag op 7393 nieuwe besmettingen.

In deze grafiek zie je het aantal nieuwe besmettingen in Gelderland per dag.

Van de drie veiligheidsregio's in onze provincie waren de cijfers in Gelderland-Midden de afgelopen 24 uur het hoogst: liefst 356 besmettingen. In Gelderland-Zuid werden 184 mensen positief getest en in Noord- en Oost-Gelderland 153.

Weekcijfers

De afgelopen week kwamen er in onze provincie 3819 nieuwe besmettingen bij. Een week eerder maakte het RIVM nog melding van 2396 positieve tests.

De meeste besmettingen waren in Gelderland-Midden: 1374. Vergelijkbare cijfers waren er in Noord- en Oost-Gelderland (1232) en Gelderland-Zuid (1213).

Acht doden

De GGD's van onze provincie maakte afgelopen week melding van 22 nieuwe ziekenhuisopnames, evenveel als een week eerder. Acht patiënten kwamen te overlijden. Vorige week werden nog vier doden in Gelderland gemeld.

In heel het land werden afgelopen week 43.903 nieuwe positieve testen gemeld. Een week eerder waren dat er nog 27.485. Dat is een stijging van 60 procent.

Zie ook: CORONA | De belangrijkste actuele cijfers op een rij

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Omroep Berg en Dal Nieuws
Deel dit artikel: