De ogen van Henny (74) gaan flink achteruit, dus heeft de archivaris haast

GROENLO - Niet in het gemeentehuis of in de bibliotheek, maar gewoon in een kamertje thuis. De 74-jarige Henny Garstenveld houdt het stadsarchief van Groenlo bij, in zijn eigen huis.

Het is één grote verzameling van spullen die te maken hebben met Groenlo, laat hij zien in het Omroep Gelderland-programma Van Gelders Grijs. "Ik moet het doen met dit kamertje. Er is dus al het één en ander weggegooid, omdat de ruimte er niet voor is."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Verzamelen zit in het bloed van Garstenveld. "Ik verzamel al m'n hele leven. Toen vroeger mijn moeder mijn broek wilde uitwassen, moesten eerst alle zakken leeg. Het zit er dus al jaren in." Er komen geregeld mensen langs die een foto zoeken van een persoon of locatie. "En die hoef ik niet te zoeken. Ik weet precies waar alles ligt."

Flink doorwerken

Hij heeft zich ook zeven jaar lang ingezet voor de Stadsboerderij, maar dat gaat stoppen. Mede omdat zijn zicht slechter aan het worden is. Dat zal ook invloed hebben op zijn archief. "Ik moet echt even doorwerken", beklemtoont hij.  

Bekijk de hele uitzending van Van Gelders Grijs:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: