Smulders superieur naar goud op NK BMX, Van Gendt 'slechts' derde

ARNHEM - Laura Smulders uit Horssen heeft zondag de gouden medaille veroverd tijdens het Nederlands kampioenschap BMX op Papendal. De 26-jarige Smulders finishte vóór haar zusje Merel en Judy Baauw uit Zoelmond.

Smulders pakte haar zesde Nederlandse titel op een rij en haar zevende in totaal. In de voorgaande drie jaren finishte Baauw tweemaal als tweede: dit keer moest ze dus genoegen nemen met plaats drie. Smulders' jongere zus Merel eindigde in 2018 en 2019 als derde en klom nu een treetje op het podium.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 

Brons voor Van Gendt

Bij de mannen deed Twan van Gendt uit Velddriel mee. Hij werd vooraf gezien als grote favoriet voor de eindzege, maar kwam niet verder dan plek drie. Dave van der Burg pakte goud. "Ik maakte een grote fout. Wonder boven wonder werd ik niet ingehaald en sta ik op het podium. Ik heb gefaald", zei Van Gendt na de wedstrijd tegen de NOS. 

Helemaal terneergeslagen was de BMX'er uit Velddriel niet. Hij nam namelijk voor het eerst sinds een jaar weer deel aan een officiële race. "Dat het dan ook nog lekker dicht bij huis is, op Papendal, waar volgend jaar de WK worden gehouden, is heerlijk", aldus Van Gendt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: