Bij deze teststraat weet je binnen 48 uur of je corona hebt

NIJMEGEN - Ondernemers in Nijmegen willen sneller duidelijkheid over de gezondheid van hun personeel dan de GGD hun kan geven. Daarom zijn ze een eigen teststraat gestart op het bedrijventerrein Kerkenbos, waar medewerkers binnen 48 uur een uitslag van hun coronatest krijgen.

Nu duurt het volgens de ondernemers soms dagen totdat een werknemer bij de GGD-straten kan worden getest op corona, zeker bij enkel verkoudheidsklachten. Dat kan het productieproces bij bedrijven aardig in de weg zitten en kost een bedrijf al snel enkele honderden euro's. Een snelle coronatest - die naar een Duits lab wordt gestuurd - moet de uitkomst zijn om het personeelslid snel weer aan het werk te hebben. 

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Bedrijf kan snel door

"Binnen 48 uur weet je of iemand besmet is met corona of niet", vertelt Maarten Thoonen, een van de initiatiefnemers van de teststraat en directeur van GHW Assurantën. "Zo niet, dan kan er direct weer gewerkt worden. Mensen zijn sneller weer beschikbaar en dat scheelt gewoon geld."

De teststraat wordt uitgevoerd door Adaptics, een commercieel testbedrijf. De test kost voor leden van BVZ (Bedrijvenvereniging Nijmegen-Zuid) 175 euro en voor niet-leden 195 per test. Heel 'ondernemend Nijmegen' kan voor de medewerkers online een test aanvragen, want door de teststraat gaan kan alleen op afspraak. Maar wel dezelfde dag: "Als je vanochtend wakker wordt met keelpijn, kan je vanmiddag hier al komen", zegt Joske Duifhuizen, consultant van vitaliteitsbureau Adapticcs. 

Per dag kunnen er 140 tests worden uitgevoerd. Op de eerste dag deden zo'n tiental mensen een coronatest, maar volgens initiatiefnemer Thoonen gaat dat wel veranderen. "Want we merken vanuit de ondernemers dat er gewoon heel veel vraag naar is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: