Nieuws

Camera moet groentedief vangen in Voorst

De groentekraam in Voorst.
De groentekraam in Voorst. © Omroep Gelderland
VOORST GEM VOORST - De vrijwilligers van Landgoed Beekzicht in Voorst krabben zich ervan achter de oren: de diefstal van hun groenten. Die liggen voor 1 euro te grijp op een kraam waar iedereen bij kan. Maar voor sommige mensen blijkt die ene euro al te veel. Een camera moet verdere diefstal voorkomen.
"Jammer dat er mensen zijn die er niet voor willen betalen", zegt Freddy Buntink over de diefstal van groenten. "We verbouwen hier uien, preien en allerlei anderen groenten en verkopen die voor 1 euro per zak. Bijna voor niks dus", klinkt het teleurgesteld.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Camera moet groentedief vangen in Voorst
De verkoop ging lange tijd goed. Vaak zat er zelfs te veel geld in het geldkistje. Maar sinds drie weken zit er soms juist te weinig in. Schandalig, vinden ze op het landgoed.

Absurd

De vrijwilligers kijken ervan op dat zoiets in hun dorp gebeurt. "Absurd. Ik kan er met de pet niet bij", zegt een van hen. Volgens Buntink zien de vrijwilligers er inmiddels tegen op om hun geteelde groenten op de kraam te leggen. "Ze willen toch graag opbrengst zien aan het einde van de week."
Een bewakingscamera houdt de boel nu in de gaten. Buntink: "Maar we hopen eigenlijk vooral dat de daders berouw krijgen en alsnog een beloning in het geldkistje op de kraam stoppen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!