Nieuws

VVD stelt straatnaam naar GroenLinks-leider voor

VVD stelt straatnaam naar GroenLinks-leider voor.
VVD stelt straatnaam naar GroenLinks-leider voor. © Leendert Combee/Facebook
ARNHEM - Of het niet een goed idee is om een Arnhemse straatnaam naar GroenLinks-fractievoorzitter Mark Coenders te vernoemen. Dat vroeg VVD-leider Leendert Combee zich donderdagmiddag op Facebook af. Met dat dolletje probeerde de liberaal wat luchtigheid te brengen in de actuele discussie rondom de naamgeving van straten.
Eerder deze week deed Coenders een voorstel om onder andere meer straten te vernoemen naar vrouwen, anti-racisten en mensen met een migratieachtergrond. Daarvoor weet hij een raadsmeerderheid aan zijn zijde. Overigens liet ook de VVD weten dat een prima plan te vinden. Al wil Combee bij nieuwe namen wel graag breder kijken en daarin bijvoorbeeld ook personen meenemen die iets hebben betekend voor de stad.
Met de gekozen straatnaam 'Mark Coenders weg' hintte Combee knipogend naar een einde aan de hele discussie.

'QR-code kost meer tijd'

Coenders kon de grap wel waarderen en deed Combee een tegenvoorstel om alvast zo'n bord te laten maken om op zijn eigen huis te schroeven. Dat wordt beantwoord met een digitaal duimpje.
"Ik denk alleen dat de tekst achter de QR-code meer tijd kost", countert Combee, verwijzend naar het voorstel van Coenders om via een te scannen QR-code op straatnamenborden meer informatie te geven bij personen die verwijzen naar 'zwarte pagina’s in ons verleden'.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.