Vrijwilligers zijn goud waard voor deze voetbalclub

GROENLO - Het amateurvoetbal verkeert in onzekerheid door de coronamaatregelen. Kantines moeten dicht en publiek is niet welkom. Veel clubs missen daardoor inkomsten. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers actief in het amateurvoetbal.

Voor SV Grol uit Groenlo is de groep vrijwilligers belangrijk. "Wij hebben een eigen sportpark, geen gemeentelijk. Wat de vrijwilligers doen is de eerste winst die de penningmeester kan boeken", vertelt ex-voorzitter Theo Huijskes.  

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Onderhoud voetbalvereniging gaat door 

De trainingen en wedstrijden in het amateurvoetbal gaan gewoon door. Uit onderzoek van de KNVB blijkt dat 60 procent van de amateurvoetbalclubs dit jaar geldproblemen gaan krijgen met de nu geldende coronamaatregelen.

SV Grol kent geen acute geldproblemen, dat is ook te danken aan de groep van 29 seniore vrijwilligers die er actief is op de woensdag.  

De 15 kleedkamers vallen onder het beheer van de 68-jarige Hennie Schovers. Vloeren schrobben, banken en kapstokjes schoonmaken. "Ik bemoei mij met alles wat met techniek te maken heeft", aldus Andre Bomers (70 jaar).

Elke woensdag drinkt de groep vrijwilligers om 10 uur koffie en het biertje volgt om 16.30 uur op de club. Nu op afstand natuurlijk. 

Bekijk hieronder de hele uitzending van Van Gelders Grijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: