Nieuws

Ontsnapte koe is politie te slim af, maar verliest van veearts

De avontuurlijke koe, nadat het dier is verdoofd.
De avontuurlijke koe, nadat het dier is verdoofd. © Wijkagent Lunteren
LUNTEREN - Een ontsnapte koe heeft in de nacht van woensdag op donderdag de gemoederen flink bezig gehouden in Lunteren. Het dier liet zich niet vangen, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven toen de veearts werd ingeschakeld.
De politie kreeg een melding van een loslopende koe aan de Hessenweg. Dankzij een naburige boer wisten agenten al snel de eigenaar achterhalen. Maar de koe vangen ging een stuk moeizamer. Het dier wist meerdere keren uit handen van de politie te blijven.
Uiteindelijk werd besloten om de veearts te laten komen. De plek waar de koe liep was immers niet omheind en dus konden er gevaarlijke situaties ontstaan. 

Verdoving

Maar zelfs de veearts had moeite met de koe: de verdovingspijl werd meerdere keren mis geschoten. Uiteindelijk was het wel raak en viel de koe in slaap. Met een trekker is het dier teruggebracht naar haar stal om daar haar roes uit te slapen.
"Wat een gekoe", zegt de politie over het avontuur. "Dank voor alle mensen die geholpen hebben."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!