Coronamaatregelen treffen tweededivisieclubs: 'Dat hakt erin'

GROESBEEK - De coronamaatregelen die de voetbalclubs hebben moeten doorvoeren, hebben een behoorlijke impact op de tweededivisieclubs. Dat zeggen woordvoerders van de Gelderse clubs op het hoogste amateurniveau dinsdag.

De clubs moeten zonder publiek spelen en dat betekent dat zij geen entreegelden meer kunnen innen en dat bovendien de horeca-inkomsten compleet wegvallen.

Sponsoren haken af

"We hebben er veel last van", geeft Robert Janssen, bestuurslid voetbalzaken van De Treffers, aan. "We hebben extra kosten moeten maken om het sportpark coronaproof te maken." Bovendien zijn er sponsoren afgehaakt bij de Groesbeekse club omdat het financieel niet goed gaat bij die bedrijven.

"En de uitgaven blijven gelijk. Je wordt wel heel creatief. Maar we houden rekening met het scenario dat we geen horeca-inkomsten meer ontvangen. Dat hakt er wel in", geeft Janssen toe. "Maar de club zal nooit verloren gaan."

Voorzitter Johan Verweij van het Tielse TEC beaamt dat de coronamaatregelen veel invloed hebben. "Je wordt er niet rijker van. Maar het is niet dat we heel erg gedupeerd worden", relativeert hij.

'Verschuif de competitie'

"Ik vind het vooral vervelend voor de seizoenkaarthouders en de sponsoren. Ze hebben betaald om wedstrijden te zien en krijgen er niets voor terug. Ik ben er een voorstander van om de boel op te schuiven", aldus Verweij. Hij wil de competitie dus op een later tijdstip afwerken, als de problemen met corona afgenomen zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Groesbeek Sport Nieuws
Deel dit artikel: