Nieuws

Nabestaanden vermoorde Shelley eisen gerechtigheid

Vanwege corona was het een kleine bijeenkomst.
Vanwege corona was het een kleine bijeenkomst. © Omroep Gelderland
EDE - Het Maanderpark ligt in de wijk waar de Edese Shelley Bosch is opgegroeid. Daarom is dit een speciale plek voor buurtgenoten, want deze zomer is 'hun' Shelley om het leven gebracht. Maandagavond kwamen nabestaanden er bij elkaar. Ze droegen T-shirts met daarop de tekst 'gerechtigheid voor Shelley' en daarboven haar foto.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 
Nabestaanden vermoorde Shelley eisen gerechtigheid
Zo'n 25 vrienden en familieleden van Shelley verzamelden zich op de dag dat de vermeende dader voor het eerst voor de rechter stond in het park. Tonnie E. wordt ervan verdacht zijn vriendin met tientallen messteken om het leven te hebben gebracht.

'Dit kan zo niet langer'

Shelley's vriendin Angelica had de bijeenkomst georganiseerd. In verband met de coronaregels moest het kleinschalig, en dat op een voor moeder Mariët superheftige dag. "Deze hele dag is zwaar, maar het geeft mij kracht, de kracht om door te gaan, zodat mensen die zoiets ergs doen voor lange tijd uit de maatschappij worden gezet."
Moeder Mariët en anderen dragen een T-shirt met een foto van Shelley.
Moeder Mariët en anderen dragen een T-shirt met een foto van Shelley. © Omroep Gelderland
Angelica en Shelley waren beste vriendinnen. Ze hoopt dat justitie en politie iets leren van de moord op Shelley. "Dit gebeurt te vaak in Nederland. Mensen die dit doen moeten veel zwaarder gestraft worden. Dit kan zo niet langer", benadrukt ze.

Tbs voor de dader?

Maandag is bekendgemaakt dat Tonnie E. naar het Pieter Baan Centrum (PBC) moet, waar hij geobserveerd zal worden. Deskundigen moeten bepalen of hij toerekeningsvatbaar is.
De 23-jarige Edenaar wordt ervan verdacht dat hij Shelley met tientallen messteken in borst en hals van het leven heeft beroofd. Moeder Mariët hoopt dat Tonnie levenslang de cel in moet. "Ik hoop dat ze voor levenslang gaan, want ik zie mijn dochter ook nooit meer terug."

Rechtszaak volgend jaar verder

Maandag was in de rechtbank in Arnhem de eerste zogeheten pro-formazitting, daarin werd de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. De onderzoeken naar de moord zijn namelijk in volle gang. Naar verwachting gaat de rechtszaak komend voorjaar verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!