Nieuws

Sjaak verrast zijn vrouw met een bloemetje na motorongeluk en depressie

Anita wordt verrast door man Sjaak.
Anita wordt verrast door man Sjaak. © Omroep Gelderland
DUIVEN - Het leven staat sinds het coronavirus op z'n kop. Deze week was de aftrap van de landelijke actie ‘aandacht voor elkaar’ waarin wordt opgeroepen om extra belangstelling voor elkaar te tonen. Omroep Gelderland geeft bloemen weg aan iemand die wel wat extra aandacht verdient. Deze week zet Sjaak Kleintjens uit Duiven zijn vrouw Anita in het zonnetje.
Want dat verdient Anita, vertelt Sjaak met de bos bloemen in zijn armen: "Ze heeft het op dit moment niet heel makkelijk. Ik heb twee jaar geleden een motorongeluk gehad en ben daarna in een depressie geraakt. Hierdoor zet ze zichzelf vaak op de tweede plaats."
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Aandacht voor elkaar in corona tijd, Sjaak verrast zijn vrouw met een bloemetje - Gelderland Helpt
Daarnaast heeft Sjaak een longembolie, waardoor hij in de risicogroep valt en minder de deur uit gaat. Dit heeft veel invloed op het sociale leven van Sjaak en dus ook voor zijn vrouw Anita. "Door corona voelt het een beetje alsof je weer terug bij af bent'', vertelt Sjaak. ''Je mist heel veel contacten en die helpen bij het herstellen van een depressie." 

Aandacht voor elkaar

Omdat de coronacrisis veel verschillende emoties met zich meebrengt, is de overheid gestart met de actie ‘aandacht voor elkaar’. Met als doel ruimte te geven aan elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevoelens ten gevolge van het coronavirus. Maar ook kijkend naar de toekomst. Om elkaar samen zo goed mogelijk door de crisis heen te helpen. 

Verrassing

Met een grote glimlach op zijn gezicht loopt Sjaak naar zijn vrouw toe. Anita doet geschrokken de deur van haar huis open. "Omdat je jezelf altijd op de tweede plaats zet heb ik voor jou een bloemetje'', zegt Sjaak terwijl hij haar het boeket aanreikt. ''Wat lief'', zegt Anita beduusd. ''Ik doe het allemaal graag hè, dat weet je. Na het ongeluk was het pittig, maar het overkomt je en daar ga je dan gewoon mee om. Dat doe je voor elkaar."
Sjaak bewondert de positiviteit van zijn vrouw, maar vindt het moeilijk om te zien hoe ze moet rennen en vliegen om alle ballen in de lucht te houden. "Er zit al genoeg in het rugzakje en de nieuwe maatregelen geven weer een extra druk."
Zijn vrouw sluit af met hoopvolle woorden: "Nu we er wat minder op uit kunnen is het soms lastig maar soms zit het mee, en soms zit het tegen. Het is maar net wat je er zelf van maakt."

Kent u ook iemand die wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar op en misschien komen wij een bloemetje brengen.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!