Nieuws

Twee mannen uit Den Haag opgepakt voor brandstichting bij NEC

© Fernando Bot/persbureau Heitink
NIJMEGEN - De politie heeft maandagochtend twee mannen uit Den Haag opgepakt die mogelijk brand hebben gesticht bij NEC. Zowel trainingscomplex De Eendracht als het Goffertstadion liepen in oktober vorig jaar door het aangestoken vuur aanzienlijke schade op.
Na de brand werden er jerrycans met benzine aangetroffen, wat de politie al snel op het vermoeden van brandstichting zette. Uit camerabeelden bleek dat er minimaal drie personen betrokken waren bij het incident. 
Een van hen sprenkelt vloeistof langs de ingang en terwijl hij daar nog mee bezig is, houdt de ander er een vlam bij, waardoor zijn compagnon zelf ook vlam vat.
De politie gaat op basis van het onderzoek uit van vier betrokkenen, afkomstig uit de buurt van Den Haag.
Een screenshot van de bewakingsbeelden.
Een screenshot van de bewakingsbeelden. © Politie

Aanhoudingen

Twee van de verdachten zijn maandag aangehouden. Het betreft twee mannen, van 22 en 26 jaar, uit Den Haag. Of ze lid zijn van een rivaliserende supportersvereniging kon de politie nog niet bevestigen. Wel worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!