Zaltbommel komt met 'Groen Huis' voor duurzame ondernemers

ZALTBOMMEL - Wel een eigen bedrijf, maar geen kantoorruimte. Speciaal voor die ondernemers heeft Zaltbommel het Groene Huis. Het verzamelkantoor is er gekomen op initiatief van de gemeente Zaltbommel. Alleen ondernemers die bereid zijn om duurzaam te werken zijn welkom.

In het verzamelkantoor kunnen kleinschalige bedrijven kantoorruimte huren. Er zijn flexplekken, vergaderruimtes en kamers aanwezig. De inrichting in het pand bestaat grotendeels uit meubels die een tweede leven hebben gekregen, vertelt kwartiermaker Nanette van Dishoeck. In het televisieprogramma Groene Koppen geeft ze een rondleiding door het gebouw.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

De ondernemers die in het Groene Huis werken, moeten in ieder geval duurzaam ondernemen. Door die bedrijven samen te brengen, hoopt de gemeente een impuls te geven aan deze toekomstgericht manier van ondernemen. Ook het Energieloket van de gemeente Zaltbommel is in het Groene Huis gevestigd.

In het Groene Huis worden regelmatig DuurzaamheidsMeetUps gehouden. Daar worden onder meer tips met elkaar gedeeld om groener te werken. Ondernemers moeten daarbij aanwezig zijn. Gesprekken bij het koffieapparaat én de koffie zelf zijn bij de huurprijs inbegrepen.

Groene Koppen op TV Gelderland

Woensdagavond is op TV Gelderland de zesde aflevering van Groene Koppen te zien. Presentator Harm Edens bezoekt Gelderlanders die zich inzetten voor een duurzamere wereld. Deze keer praat Harm met Jan Pape uit Beltrum. Pape is onder meer de bedenker van de 'koeientuin'.

Bekijk alvast de uitzending

Deel dit artikel: