Nieuws

Doesburg gaat met kaasschaaf over de begroting

© Pixabay
DOESBURG - De gemeente Doesburg heeft de begroting voor 2021 met kleine bezuinigingen en minimale belastingverhogingen met moeite rond gekregen. "We gaan er met de kaasschaaf overheen. Op alle gebieden leveren we een heel klein beetje in", zegt een woordvoerder. "En dat is ook echt het laatst mogelijke. Als we een stap verder gaan, dan gaat het ten koste van voorzieningen."
De begroting is met 740.000 euro extra opgetrokken naar 34,4 miljoen euro. Dat is te weinig om nieuwe beleidsonderwerpen op te pakken. Verder stijgen - zoals in bijna alle gemeenten - de kosten voor de jeugdzorg, Wmo en bijstand.
Er zijn dan ook wel zorgen bij de gemeente. "Alle lucht is eruit", zegt wethouder Birgit van Veldhuizen. "Als het Rijk de komende jaren niet gaat bijspringen, is een sluitende en realistische begroting niet langer haalbaar."

Belastingverhoging inwoners

Voor de inwoners gaan de rioolheffingskosten met 15 euro omhoog. De afvalstoffenheffing stijgt met 5 euro. En huiseigenaren betalen 13 euro meer aan onroerendezaakbelasting (ozb). 
Met de kleine bezuinigingen en een iets hogere begroting weet de gemeente de algemene reserve voor 2021 nog wel op 5,1 miljoen euro te houden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!