Corona-uitbraak op longafdeling Gelre ziekenhuizen

APELDOORN - Afgelopen week zijn drie longverpleegkundigen, drie longartsen en één arts-assistent van Gelre ziekenhuizen locatie Apeldoorn besmet geraakt met het coronavirus. Deze medewerkers verblijven thuis in quarantaine. Ze hebben gewerkt op de afdeling Longgeneeskunde in Apeldoorn.

De afdeling Longgeneeskunde is een COVID-verpleegafdeling waar alleen coronapatiënten in cohort worden verpleegd, in isolatie. Onder cohort-isolatie wordt verstaan: het in één ruimte verplegen van meerdere patiënten die - in dit geval met corona - besmet zijn. 

Bron- en contactonderzoek

Naar aanleiding van de besmettingen heeft bron- en contactonderzoek plaatsgevonden en worden testen uitgevoerd. Patiënten die in contact geweest zijn met de besmette medewerkers hebben een brief gekregen met instructies en voorzorgsmaatregelen.

De personele uitval kan vooralsnog intern worden opgevangen. Zowel afspraken als behandelingen gaan door. In Gelre liggen op dit moment vijftien coronapatiënten, waarvan twee patiënten op de intensive care. Tien patiënten zijn afkomstig uit het eigen verzorgingsgebied van Gelre. De overige vijf patiënten zijn via het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) aan Gelre overgedragen vanuit de Randstad.

Veilig voor bezoekers

De woordvoerder van Gelre ziekenhuizen benadrukt dat patiënten en bezoekers veilig naar het ziekenhuis kunnen komen. De eerder ingestelde richtlijnen voor een bezoek aan het ziekenhuis door patiënten en bezoekers zijn niet veranderd. Deze richtlijnen staan op de bezoektijdenpagina. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: