Nieuws

Cel en behandeling voor 'verliefde' stalker uit Nijmegen

Het Paleis van Justitie in Arnhem.
Het Paleis van Justitie in Arnhem. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Een 48-jarige man uit Nijmegen is door de rechtbank veroordeeld voor het stalken van een vrouw en haar drie kinderen. Hij krijgt een combinatie van detentie en behandeling van twee jaar opgelegd.
De man stond in twee maanden tijd veelvuldig voor de woning van de vrouw. De Nijmegenaar bezocht de woning in eerste instantie wekelijks, maar op den duur tot acht keer per dag. Daarbij ging hij zelfs de woning binnen en sprak hij de kinderen van de vrouw aan. Hij gaf aan dat hij verliefd was op de vrouw en zich geroepen voelde om naar haar toe te gaan.
Het leverde angst op bij de slachtoffers. De Nijmegenaar overtrad ook een winkelverbod in een supermarkt dat was opgelegd in verband met poging diefstal en huisvredebreuk. Daarnaast heeft hij een groot verleden met delicten. Daarom besloot de rechtbank hem de maximale ISD-maatregel op te leggen, die gericht is op zogeheten draaideurcriminelen: zeer actieve veelplegers van vooral kleine criminaliteit.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!