Nieuws

Man rijdt 134 kilometer per uur door centrum van Arnhem

Man rijdt 134 kilometer per uur door centrum van Arnhem.
Man rijdt 134 kilometer per uur door centrum van Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een automobilist ging in de nacht van woensdag op donderdag drievoudig de fout in en werd gepakt door de politie van Arnhem. Bij een controle reed de man te snel, had hij geen geldig rijbewijs en bleek hij onder invloed van alcohol te zijn.
De politie controleerde naar aanleiding van meerdere klachten van omwonenden op de Jansbuitensingel in Arnhem. Daar geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Een man passeerde de politie echter met een snelheid van maar liefst 134 kilometer per uur, wat na correctie neerkomt op 79 kilometer per uur te hard.
De automobilist werd aan de kant gezet en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs was daarnaast al eerder ongeldig verklaard. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar na een ademanalyse bleek dat de man bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het te hard rijden van 79 kilometer per uur en rijden onder invloed.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!