Er komt snel oplossing voor 130 bewoners op 'probleemcamping'

ARNHEM - Binnen twee maanden komt er een plan dat een oplossing moet bieden voor de bewoners van Oostappen Vakantiepark in Arnhem. Dat beloofde wethouder Ronald Paping in een door de SP aangevraagd debat. Vaste bewoning wordt volgens hem al tien jaar 'oogluikend toegestaan' omdat deze mensen nergens anders terecht konden.

Maar dat betekent niet dat er in de tussentijd niks gebeurt, benadrukt Paping. Zo zijn er volgens hem inmiddels nog maar 130 van de 214 vaste bewoners over. Een deel is dus al onder begeleiding naar andere woonruimte gegaan, legt hij uit. En ook de arbeidsmigranten die er eerder zaten, zijn allemaal weg, meldt de wethouder.

Zie ook: Weer gedonder camping Arnhem: bewoners betalen duizenden euro's meer voor energie

'Alleen bij andere woning'

Hoe zijn plan er precies uitziet, daar wilde Paping nog niet te veel over kwijt. In elk geval zullen er geen mensen van de camping af worden gezet zonder dat er voor hen andere woonruimte is, stelt hij.

Om straks makkelijker op de camping te kunnen handhaven stelt de wethouder voor bij vaste bewoning ook de campingeigenaar strafbaar te stellen. Nu geldt dat alleen voor de bewoner zelf. Een deel van de raad was bang dat dat eigenaar Peter Gillis kan motiveren alvast te beginnen met ontruimen en de bewoners dan op straat staan. Maar die regels gelden niet voor de huidige bewoners, stelde Paping hen gerust.

Schuldenproblematiek

Ook beloofde de wethouder bij zijn plan van aanpak een beeld te geven van de schuldenproblematiek die bij de bewoners speelt. "Als mensen daarin vast blijven zitten, kunnen ze geen kant op", meent raadslid Sarah Dobbe (SP).

Zie ook: Bewoners Arnhemse probleemcamping weigeren verplaatsing: 'Willen van deze mensen af'

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: