Nieuws

Vrachtwagenchauffeurs komen in actie: petitie voor warme hap na 21 uur

Vrachtwagenchauffeurs komen in actie: petitie voor warme hap na 21 uur
Vrachtwagenchauffeurs komen in actie: petitie voor warme hap na 21 uur
HEUMEN - Vrachtwagenchauffeurs met een lange dag achter de rug moeten ook na 21 uur 's avonds nog kunnen aanschuiven voor een warm bord eten en een praatje. Dat vindt een toenemend aantal ondertekenaars van de petitie 'Help de beroepschauffeurs ook na 21.00 uur aan een warme maaltijd'.
De petitie om voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs uit te zonderen van de regels, is dinsdagavond gestart door eigenaren Sandra en Rik van Schaeren van Wegrestaurant Malden. De petitie is al meer dan duizend keer getekend
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Vrachtwagenchauffeurs komen in actie: petitie voor warme hap na 21 uur
Volgens gastvrouw Sandra werken de chauffeurs keihard om alles van A naar B te brengen, ook voor ziekenhuizen, supermarkten en verzorgingshuizen. Ze zitten ze de hele dag alleen in hun cabine. "Als ze dan laat klaar zijn, moeten ze ook nog een magnetronmaaltijd in hun cabine eten, dat kan toch niet de bedoeling zijn", vindt ze. 

Reacties op de petitie

De petitie wordt getekend door chauffeurs en sympathisanten uit heel Nederland. Transport en Logistiek Nederland inventariseert bij de achterban de zorgen, om te kijken of het eventueel de weggetjes naar Den Haag moet bewandelen.
"Wij chauffeurs werken 24/7, het is niet logisch dat wij maar tot 21.00, 22.00 uur terecht kunnen om ergens te eten want onze tijden zijn erg verschillend, dus na een dag werken zouden we gewoon alsnog ergens terecht moeten kunnen ongeacht de tijd", schrijft Marijn Heebink uit Silvolde.
Maarten Roetert uit Warnsveld schrijft: "Er zijn ook klusjes buiten kantooruren in deze 24-uurs economie. De supermarkt-distributiecentra willen 24 uur per dag beleverd worden enzovoorts. Eten binnen 'kantoortijden' lukt lang niet altijd!"
"Als hulpverlener sta ik volledig achter de beroepschauffeurs en zie regelmatig hoe deze mannen en vrouwen ploeteren", schrijft brandweerman Marcel Polderman uit Tiel.

Bestrijding virus van groot belang

Van Schaeren benadrukt dat Nederland er als samenleving alles aan moet doen om het virus te verslaan. "Maar deze groep is eerder ook al vergeten in de strijd tegen het virus. Toen zaten zij 2,5 maand in de cabine van de auto (een ping maaltijd) te eten terwijl hotelgasten nog wel gebruik konden maken van het restaurant. Ze kunnen vaak geen gebruik meer maken van het toilet, en geen bakkie koffie meer krijgen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!