CORONA | De belangrijkste actuele cijfers op een rij

ARNHEM - Het RIVM komt dagelijks met nieuwe cijfers over het coronavirus. In dit artikel de belangrijkste cijfers op een rij.

Aantal geregistreerde besmettingen per gemeente

Op deze kaart zie je het aantal geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners op de voorgaande dag.

Hoe verloopt het coronavirus in jouw gemeente?

Selecteer hieronder jouw gemeente om het dagelijks verloop van het aantal geregistreerde besmettingen, aantal ziekenhuisopnames en het aantal overledenen te zien.

Aantal geregistreerde besmettingen in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal geregistreerde besmettingen in de provincie Gelderland. 

Aantal ziekenhuisopnames in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal ziekenhuisopnames in de provincie Gelderland. Uit laatste cijfers van het RIVM die gegevens krijgt van de GGD's is sprake van 9 ziekenhuisopnames, maar dat zijn er waarschijnlijk meer.

De cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger. 

Aantal mensen overleden in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal mensen dat is overleden in de provincie Gelderland. Vandaag worden overlijdens gemeld in West Betuwe, Neder-Betuwe, Oost Gelre, Tiel en Heumen. Ook dat aantal sterfgevallen ligt waarschijnlijk hoger, maar die worden door ziekenhuizen niet altijd meteen gemeld.


De cijfers van het aantal overledenen zijn onvolledig. Er is geen registratieplicht en er zijn geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal doden ligt waarschijnlijk hoger.

Aantal geregistreerde besmettingen per veiligheidsregio

Op deze kaart zie je het aantal geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners op de voorgaande dag. De cijfers zijn uitgesplitst naar veiligheidsregio. 

Risiconiveau coronabesmettingen per veiligheidsregio

Op onderstaande kaart is iedere veiligheidsregio ingedeeld naar een van de drie zogeheten risiconiveaus: waakzaam (niveau 1), zorgelijk (niveau 2) of ernstig (niveau 3).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: