Gezellig samen bier drinken, dat kan ook in coronatijd

WAGENINGEN - Het zijn coronaregels en nog eens coronaregels die de klok slaan. Vooral studenten zijn punt van discussie: bij hen wil het nog weleens misgaan. Bij studentenvereniging SSRW in Wageningen doen ze er alles aan om dat vooroordeel weg te poetsen. Een speciale bier-app helpt daarbij.

Contact met elkaar blijft belangrijk, vinden veel studenten, juist omdat ze hun meeste activiteiten vanuit huis moeten doen. Op maandagavond druppelen dan ook één voor één studenten van SSRW het historische pand aan de Generaal Foulkesweg binnen. Om elkaar te ontmoeten.

Bekijk hier een video over de studenten. De tekst gaat daaronder verder.

Voor een paar euro krijgen ze een vol bord eten, met voorgerecht en dessert. En bier drink je voor een prikkie. Maar bovenal: de leden kunnen elkaar weer even spreken. Dat gaat bij de vereniging sinds de coronaregels in zijn gegaan wel anders dan anders.

Looproutes, app en wc-bord

Wie binnenkomt, ontsmet eerst de handen en schrijft vervolgens de naam op een vel papier. Sowieso moet iedereen zich van tevoren aanmelden. Er zijn voor het diner 40 mensen welkom in de grote zaal. Later verplaatst een deel zich naar een andere verdieping, de rest gaat naar huis.

Het belangrijkste levensmiddel van een student. Foto: Omroep Gelderland

Op die manier kunnen groepen elkaar afwisselen. En hoe gezellig het ook wordt, iedereen moet netjes op zijn of haar plek blijven zitten. De tafels staan op afstand van elkaar, er zijn looproutes, er is een wc-bord dat aangeeft of het toilet bezet is en bovenal: de app. Want zo bestel je je biertjes.

Wat de aangescherpte horecaregels voor studentenverenigingen als SSRW betekenen, is op dit moment niet duidelijk. Daar gaat de veiligheidsregio over.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Wageningen Wageningen XON Nieuws
Deel dit artikel: