Enorme toename coronabesmettingen in onze provincie, zeven nieuwe doden

ARNHEM - In onze provincie zijn de afgelopen week 1657 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het RIVM. Een week eerder werden nog 1040 nieuwe gevallen gemeld.

De meeste nieuwe besmettingen werden gemeld in de regio Gelderland-Zuid, waar de situatie sinds vorige week als 'zorgelijk' wordt beschouwd. Er kwamen daar in een week tijd 614 besmettingen bij.

Zie ook: Gelderland-Zuid ook naar hoger risiconiveau: 'We moeten ingrijpen'

In de regio Gelderland-Midden werden 602 positieve tests afgenomen. In Noord- en Oost-Gelderland bleef de teller steken op 441.

Veertien inwoners van onze provincie zijn de afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus, vijf meer dan een week eerder. Zeven patiënten kwamen te overlijden, waarvan zes in Gelderland-Zuid. In heel onze provincie viel een week eerder nog één dode te betreuren.

Landelijke cijfers

In heel het land hebben de GGD's afgelopen week 244 nieuwe ziekenhuisopnames en 102 doden gemeld aan het RIVM. De week ervoor waren het 152 nieuwe ziekenhuisopnames en 33 doden. 

Verder werden er 19.326 nieuwe positieve testen gemeld. Ook dat is een flinke stijging: een week eerder waren dat er nog 13.471. Ten opzichte van vier weken terug is dat een vervijfvoudigen. De afgelopen week waren 7,4 procent van de ruim 207.000 coronatests positief.

Op deze kaart zie je per gemeente hoeveel inwoners de afgelopen twee weken positief zijn getest op het coronavirus. Door op de kaart op een gemeente te klikken, verschijnen ook de cijfers over het aantal overledenen en opgenomen ziekenhuispatiënten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: