Marechaussee bij de grens om Duitsers te waarschuwen

WINTERSWIJK - De Koninklijke Marechaussee gaat zaterdag langs de grens bij Winterswijk Duitse bezoekers waarschuwen voor de coronamaatregelen in Nederland.

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk en de Duitse regiobestuurder Kai Zwicker van de Kreis Borken roepen Duitsers op om thuis te blijven en niet voor hun plezier in Nederland te gaan winkelen.

Dag van de Duitse Eenheid

Zaterdag viert Duitsland de Dag van de Duitse Eenheid. Alle winkels zijn daar dan gesloten. Rond dergelijke Duitse feestdagen is het in Nederlandse grensplaatsen altijd heel druk met Duitse bezoekers. Duitsers komen sinds de coronacrisis uitbrak toch al vaker in Nederland winkelen, omdat hier nog geen mondkapjesplicht geldt.

'Grenzen niet dicht'

Bengevoord en de burgemeesters van de Duitse grensplaatsen willen de grenzen niet sluiten. De Winterswijkse burgemeester laat politie en handhavers zaterdag extra controleren op de naleving van de coronamaatregelen. Er worden maatregelen genomen als het te druk wordt in het centrum.

Burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten hoopt dat de Duitse klanten de vrijdagse weekmarkt in Dinxperlo overslaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: