Ook alternatieve kermis in Leuth gaat niet door

LEUTH - Leuth had er zin in ! Kermis in het dorp tijdens het komend weekend. Weliswaar op aangepaste wijze, maar wel met de kenmerkende leuthse gezelligheid. Helaas gooien de aangescherpte corona-maatregelen roet in het eten en wordt ook de alternatieve kermis uitgesteld. De voorbereidingen waren getroffen om te genieten van enkele kermisattracties op het plein en om elkaar te ontmoeten op een verantwoorde manier in Verenigingsgebouw de Vriendenkring.

Het is de bedoeling om op een later tijdstip, wanneer de mogelijkheden weer wat ruimer zijn, alsnog een alternatief kermisprogramma aan te bieden.

"Van uitstel mag geen afstel komen. Leuth heeft een prachtig dorpsgebouw en de gevolgen van het virus en de maatregelen hakken er stevig in. De exploitatie staat op zijn zachts gezegd enorm onder druk. We moeten er met z’n allen, de inwoners van Leuth, voor zorgen dat de rekeningen van het dorpsgebouw betaald kunnen blijven worden. Wij moeten, los van het virus en de maatregelen, innovatief zijn om het gebouw te kunnen behouden voor de toekomst. Het is geen optie om te wachten op ‘betere tijden’, dat redden we gewoonweg niet", aldus de Vriendenkring.

 

 

Deel dit artikel: