Houtkamp College in Doetinchem wordt 'topsportvriendelijke school'

DOETINCHEM - Het Houtkamp College in Doetinchem is vanaf volgende week dinsdag een ‘topsportvriendelijke school’. Dat betekent dat sporttalenten op de onderwijsinstelling sport en onderwijs zo goed mogelijk kunnen combineren.

“Wij vinden het heel belangrijk dat het Houtkamp College als nieuwe school in de regio de ruimte biedt aan sporttalenten”, vertelt sportmanager Geeke Barmentloo namens Topsport Gelderland. Deze organisatie zet zich in om sporttalenten zich zoveel mogelijk in hun eigen omgeving te laten ontwikkelen. Op dinsdag 6 oktober krijgt het Houtkamp College een speciaal bordje uitgereikt door de overkoepelende sportorganisatie in de provincie.

Het Houtkamp College is enthousiast over de toekenning. “Als je toptalent bent, dan heb je juist ruimte nodig om je eigen leerroute uit te kunnen stippelen en deze aan te laten sluiten bij de soms wisselende intensiteit van trainings- en wedstrijdschema’s”, zegt afdelingsleider Nicole van Andel van de school. “We gunnen onze toptalenten dat ze zich op deze manier op hun sport kunnen blijven focussen.”

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: