Duo gaat nacht op rooftocht en moet nu de cel in

ZUTPHEN - Twee mannen uit Harderwijk van 31 en 24 jaar moeten de bak in voor inbraken en diefstallen gedurende een nacht in maart. De oudste krijgt 16 maanden celstraf, de ander moet 10 maanden brommen. Dat heeft de rechtbank in Zutphen bepaald. Saillant detail: ze waren die bewuste nacht in maart al opgepakt en vrijgelaten voor een inbraak in een auto.

Het duo was in maart van dit jaar een nachtje op rooftocht. Ze braken vijf keer in woningen in, en ook in bedrijfspanden, een schuur en in auto’s. De buit was groot en bestond onder meer uit twee elektrische fietsen.

De rechtbank vindt het extra kwalijk dat de mannen opnieuw het boevenpad op gingen, nadat zij die nacht al waren aangehouden. Dat was voor een auto-inbraak. Beiden werden weggestuurd na het opmaken van proces-verbaal.

Gebruik van geweld

De Harderwijker van 31 moet langer het gevang in, omdat DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat hij twee andere inbraken op zijn geweten heeft. Daarnaast gebruikte hij in een van de diefstallen geweld om weg te komen.

Beide inbrekers moeten twee van hun slachtoffers schadevergoeding betalen. Het gaat om ruim 2.300 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: