Toetjes, toetjes en nog eens toetjes voor Rode Kruis-medewerkers

APELDOORN - Medewerkers van het Rode Kruis, die in de afgelopen maanden een tandje bij moesten zetten vanwege het coronavirus, werden maandag in het zonnetje gezet. Dat gebeurde in de balzaal van Paleis Het Loo. De gelegenheid betekende ook de doorstart van restaurant De DessertClub.

In de statige zaal van het paleis staat alles klaar: tafeltjes, op gepaste afstand, chique bestek en goud geverfde stoelen. Op de borden ligt een zwarte welkomstkaart, met (opnieuw) gouden letters. Koninklijk, dat lijkt het thema voor deze middag.

Bekijk de video, de tekst gaat eronder verder: 

Een keur aan hoogwaardigheidsbekleders, influencers en anderen zijn maandag bij elkaar om Rode Kruis-medewerkers een mooie tijd te bezorgen. Burgemeester Ton Heerts is er om de middag in te luiden: hij onthult een zoete bitterbal, met bladgoud bovenop.

Uit nood geboren

Het idee komt uit de koker van ondernemer Tim Koldenhof. De Apeldoorner runt normaal gesproken een evenementenbureau en dans- en theaterschool, maar die activiteiten kregen een knauw, toen alles stil kwam te liggen door corona.

Hij moest iets verzinnen, iets anders, iets om simpelweg de rekeningen mee te kunnen betalen. Het betekende de geboorte van De DessertClub: een restaurant met alleen toetjes en taarten.

'Rode Kruis nog weleens vergeten'

De club bleek een doorslaand succes en Koldenhof zinde op een doorstart, nadat het restaurant in de zomer even pas op de plaats maakte. Het restaurant gaat in oktober weer open, opnieuw op het Apeldoornse Zwitsalterrein. Ditmaal niet buiten, maar lekker binnen in een verwarmd pand.

Om die nieuwe start niet geruisloos voorbij te laten gaan, koppelde Koldenhof de lancering van zijn restaurant 2.0 aan een uitnodiging voor diegenen voor wie de corona-periode ook een uitdagende was: zorgpersoneel.

Tekst loopt door onder de foto:

Rode Kruis-medewerkers kregen een bijzondere lunch cadeau. Foto: Omroep Gelderland

Specifiek de mensen van het Rode Kruis, omdat volgens Koldenhof de aandacht voor die vrijwilligers er nog weleens bij inschoot in de afgelopen tijd. En dus mochten enkele medewerkers zich een meergangenlunch laten welgevallen, inclusief die bijzondere zoete bitterbal.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: