Personeel pluimveebedrijf is het zat en dreigt met staking

NUNSPEET - De directie en medewerkers van pluimveebedrijf GPS in Nunspeet staan volgens vakbond FNV lijnrecht tegenover elkaar. Medewerkers hebben onlangs samen met de vakbond een petitie aan het bedrijf overhandigd waarin ze wat zaken anders geregeld willen zien. De directie wil volgens FNV niet aan alle eisen tegemoet komen. Daarom dreigen er acties.

Vakbond FNV heeft de directie van pluimveebedrijf GPS in Nunspeet een ultimatum gesteld: "Als het bedrijf niet voor vrijdag 2 oktober 17.00 uur op de eisen van de medewerkers ingaat, zullen er vanaf volgende week acties volgen", zegt FNV-bestuurder Karel de Buijzer. "Daarbij sluiten we werkonderbrekingen of stakingen niet uit. Medewerkers zijn het zat, het is tijd dat er naar ze geluisterd wordt."

De petitie die werd ondertekent door bijna 200 medewerkers, werd eerder deze maand overhandigd aan de directie van GPS. Daarin worden wat punten genoemd die voor de medewerkers belangrijk zijn. Zo willen ze dat er alleen veranderingen worden doorgevoerd na overleg met de vakbond en dat er niet meer structureel wordt overgewerkt zonder overleg.

Verder willen de medewerkers dat uitzendkrachten na een jaar goed functioneren in vaste dienst worden genomen. Met name die laatste eis wil de directie volgens de vakbond niet inwilligen. 

Uitzendkrachten

In een reactie aan FNV heeft de directie laten weten dat ze op de eerste twee punten de medewerkers tegemoet willen komen, maar geen uitzendkrachten na een jaar in dienst willen nemen. "Dat is nou juist wel heel belangrijk voor de medewerkers", zegt De Buijzer.

"Iedere keer andere collega’s zorgt voor onrust en extra werk. Ze moeten steeds opnieuw mensen opleiden. Nieuwe uitzendkrachten spreken ook steeds vaker geen Nederlands, waardoor opleiden nog intensiever wordt."

Actie

Als de directie niet op de eisen in gaat, komen FNV en de medewerkers dit weekend bijeen om te kijken hoe de acties er uit gaan zien.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: