Alaaf in de zomer: Berg en Dal gaat voor zomercarnaval door corona

BERG EN DAL - De komende winter viert de gemeente Berg en Dal geen carnavalsfeesten en is er geen optocht. In plaats daarvan komt er een zomercarnaval. Aanleiding zijn de gezondheidsrisico's rond het coronavirus. Eerder gingen al stemmen op om carnaval te verplaatsen naar de zomer.

Carnaval zou komende winter volgens stichting Rozenmaondag, carnavalsorganisatie Helaho, het Samenwerkings Orgaan Karnaval en de gemeente gepaard gaan met zo veel coronabeperkingen, dat alle partijen liever kiezen voor een zomercarnaval. Dan zijn er door het betere weer meer mogelijkheden in de buitenlucht en valt de gezondheid beter te waarborgen. 

De komende tijd bekijken alle partijen hoe het zomercarnaval eruit komt te zien. Ze houden de regelgeving rond corona daarbij naar eigen zeggen goed in de gaten.

Burgemeester Mark Slinkman liet eerder al weten te willen onderzoeken hoe de carnavalsoptocht in zijn gemeente tóch door kan gaan. Hij is nu blij dat Berg en Dal nu kiest voor veiligheid, maar het carnaval in ieder geval niet overslaat. "Ik heb veel waardering voor de verenigingen en de wijze waarop we de handen ineen hebben kunnen slaan", schrijft de burgemeester.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Berg en Dal Nieuws
Deel dit artikel: