Erfgoedfestival begint met Typhoon en Jaap Robben

ARNHEM - Rapper Typhoon en schrijver Jaap Robben geven vandaag het startschot voor het Gelders Erfgoedfestival. De opening vindt plaats in de Arnhemse concertzaal Musis Sacrum en is online te volgen op Facebook en de website erfgoedfestival.nl.

In totaal hebben tien landelijk bekende artiesten dit jaar een bezoek gebracht aan een Gelderse erfgoedlocatie. Typhoon was te gast op Slot Loevestein en Jaap Robben liet zich inspireren door het Grenslandmuseum in Dinxperlo.

Foto: Erfgoedfestival

Het werk dat zij op deze locaties hebben gemaakt is vanaf vandaag online te beluisteren en bekijken. Iedere week komen de creaties van twee andere artiesten op internet. Zo is rapper Akwasi in het Afrika Museum bij Berg en Dal geweest en bezocht schrijfster Paulien Cornelisse het Flipje en Streekmuseum Tiel en het Regionaal Archief Rivierenland. Ook vijf Gelderse aanstormende talenten hebben zich laten inspireren door erfgoedlocaties in Gelderland. 

Zie ook: Rapper Typhoon laat zich inspireren in Slot Loevestein

Iedere twee jaar organiseren musea en andere historische instellingen in Gelderland het Erfgoedfestival. Deze keer is het evenement verbonden aan de Maand van de Geschiedenis met als thema oost-west.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gelredag

Aanstaande zaterdag staat de Gelredag ook in het teken van het Erfgoedfestival. Bezoekers zijn welkom in de dorpskerk van Dinxperlo naast het Grenslandmuseum.

Jaap Robben zal dan de tekst voordragen die hij heeft geschreven en waarbij hij zich heeft laten inspireren door verhalen uit het museum. Daarna is het Grenslandmuseum gratis te bezoeken voor deelnemers aan de Gelredag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: