Politie zoekt urenlang naar inbrekers in maisveld Terschuur

TERSCHUUR - In Terschuur heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag urenlang gezocht naar meerdere inbrekers die een maisveld in waren gevlucht.

De inbrekers waren rond 2.00 uur op heterdaad betrapt in een woning aan de Hoevelakenseweg. Ze gingen er daarna vandoor en vluchtten het nabijgelegen maisveld in. 

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Hulp van de brandweer

De politie kwam na de melding met meerdere eenheden ter plaatse, waarna de omgeving met honden werd afgezocht. Later werd ook de brandweer opgeroepen om met een warmtebeeldcamera en een hoogwerker vanuit de lucht ondersteuning te bieden.

Hoewel er ruim twee uur naar de inbrekers is gezocht, werd er niemand aangetroffen in het maisveld.

Drie aanhoudingen in Harderwijk

Later die nacht konden er in Harderwijk wel drie mannen worden aangehouden op verdenking van een inbraak in Barneveld. Volgens de politie was een bedrijf aan de Veemweg vrijdagavond laat het doelwit.

De aangehouden verdachten zijn mannen van 26, 28 en 36 zonder vast woonadres. De politie onderzoekt of ze ook betrokken waren bij de woninginbraak in Terschuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Politie Nieuws
Deel dit artikel: