Nieuws

Balthazar zit al 25 jaar bij Optimaal FM, maar heeft nóg een grote passie

Jaap Pieterse, ook bekend als Balthazar van Puffelen.
Jaap Pieterse, ook bekend als Balthazar van Puffelen. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Achterhoek kent hem al 25 jaar als Balthazar van Puffelen van Optimaal FM. Jaap Pieterse, de naam waarmee hij geboren is, viert vrijdag zijn jubileum bij het Achterhoekse radiostation. Maar radio maken is niet zijn grootste passie. Die zit nog veel meer bij de jongeren die hij helpt.
Bij WerkRaat in Doetinchem komen we Jaap tegen. Druk bellend, blij dat iets gelukt is en dat meteen delen met de jongeren die hij steunt. Daar runt hij Get a Grip, een online radiostation. Het is een onderdeel van leer-werkcentrum WerkRaat.
Jos Verkuijlen sprak op Radio Gelderland met Jaap Pieterse. De tekst gaat verder onder het fragment:
“Het is voor jongens en meisjes die al heel lang aan het knokken om wat van het leven te maken”, legt Jaap uit. “Wij praten, wij luisteren en het enige wat ik van ze wil weten is waar ik ze om 05.00 uur uit hun nest kan krijgen.”
De tekst gaat verder onder de foto:
“Deze mensen hebben soms een beetje vervelende start gehad. Het zijn mensen naar wie weinig geluisterd is. Wat er is, doet er niet toe. Je bent hier welkom. Het zijn bijvoorbeeld vaak autistische jongeren die drie keer wijzer zijn dan ik. Ik doe een heel klein beetje en er gebeurt dan heel veel. Ik houd van mensen die anders denken.”
Zijn passie zit bij de jongeren en door de liefde voor radio werd Get a Grip een radiostation. Waar komt die liefde toch vandaan? “Haha, geen idee”, lacht Jaap. “Ik doe dit al 36 jaar. Het was eigenlijk nooit de bedoeling. Ik ben een enorme muziekliefhebber en een blij ei. Die combinatie zal het wel zijn.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!