Nieuws

Doetinchemmer start actie #ikdoewelmee

© Maarten op de Weegh
DOETINCHEM - Met het uitdelen van polsbandjes in het centrum van Doetinchem maakten lokale PvdA-politici een vuist tegen de #ikdoenietmeermee van een aantal BN'ers. Honderden bandjes werden zaterdag in de binnenstad verspreid.
“Ik werd pissig toen ik hoorde van die actie”, geeft initiatiefnemer Maarten op de Weegh aan. “Het lijkt wel dat mensen die hard schreeuwen eerder gehoord worden.” Daarom bedacht hij samen met Govert Jan Pontier een stille actie met polsbandjes. “Zonder hard te schreeuwen kunnen mensen op deze manier laten zien dat ze toch achter de maatregelen staan”, verklaart Op de Weegh, die veel reacties krijgt op zijn actie. “Mijn app is ontploft met berichtjes van mensen die zo’n bandje willen hebben. Het voelt al alsof ik iets bereikt heb.”
De actie krijgt volgens de Op de Weegh een vervolg buiten Doetinchem: "Voordat ik begonnen was, liep het al los. Bedrijven steunden de actie en veel mensen wilden het bandje hebben. Ook in Hilversum en in de rest van de Achterhoek zullen de bandjes worden uitgedeeld, dus ik denk dat we op deze manier een mooi succes hebben geboekt."