Culemborg heeft de begroting sluitend

CULEMBORG - De gemeente Culemborg heeft een sluitende begroting voor het komende jaar. Dat is opmerkelijk, want de stad stond een paar maanden geleden voor een forse bezuiniging.

De bezuiniging was nodig omdat de tekorten in het sociaal domein (jeugdzorg en Wet Maatschappelijke Ondersteuning) fors opliepen.

Volgens verantwoordelijk wethouder Collin Stolwijk (D66) zijn er bezuinigingen ingevoerd en lasten verhoogd, waardoor de begroting voor 2021 alsnog sluitend is. Dat wil zeggen dat de inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht zijn.

Bovendien wil Culemborg blijven investeren in met name duurzaamheid en leefbaarheid. Dan gaat het om de energietransitie, maar ook om speelplekken voor kinderen en, zoals dat heet, 'sociale weerbaarheid'. Maar ook de veelbesproken verbinding tussen het oostelijk en westelijk deel van de stad krijgt aandacht. Daarvoor heeft de stad een spaarpot, die nu gedeeltelijk wordt aangesproken. 

De komende tijd buigt de gemeenteraad zich over de begroting, waarover afgelopen voorjaar ook al veel discussie was.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: