Marja Weijers tijdelijke baas ziekenhuis SKB in Winterswijk

WINTERSWIJK - Marja Weijers is met ingang van 1 oktober de nieuwe interim-bestuurder van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Zij volgt tijdelijk de vertrokken Bijar Altalabani op.

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is nu nog bestuurlijk verbonden met het Slingeland Ziekenhuis onder de overkoepelende naam Santiz, maar de bestuurlijke fusie tussen beide ziekenhuizen eindigt op 1 januari na veel weerstand uit Winterswijk over de bestuurlijke samenwerking.

Eigen benen

Weijers gaat zich als lid van de Raad van Bestuur richten op de aansturing van het SKB tot het moment van uit elkaar gaan en ook de eerste periode daarna. Ze blijft aan totdat er een vaste bestuurder is voor het Winterswijkse ziekenhuis. Het SKB gaat per 1 januari op eigen benen verder, maar zal op medisch gebied wel blijven samenwerken met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. 

Weijers is een ervaren bestuurder en vervulde al diverse bestuursfuncties bij ziekenhuizen. De afgelopen vijf jaar werkte zij als bestuurder in het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Daarvoor was zij lid van de Raad van Bestuur van de Alrijne zorggroep en van het Diaconessenhuis in Leiden.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: