Nieuwe burgemeester Lingewaard is terug op haar geboortegrond

BEMMEL - Nelly Kalfs groeide op Huissen en Bemmel als dochter van een fruitteler. Na veertig jaar voornamelijk in Amsterdam gewoond te hebben, keert ze nu terug en wordt ze na zo lang weggeweest te zijn toch veel herkend. Want ze is terug, als burgemeester van haar geboortegrond.

Kalfs wordt deze donderdagavond in Bemmel officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Lingewaard. Ze is daarmee de opvolger van interim-burgemeester Josan Meijers. Nog 33 anderen solliciteerden op het ambt. Kalfs is de vijfentwintigste partijloze burgemeester van ons land.

Bekijk de video. Tekst gaat eronder verder:

"Hé, Nelly!"

Zelf is ze ronduit verbaasd dat ze nog altijd herkend wordt na veertig jaar afwezigheid. "Da's d'r eentje van Jan Kalfs üt de Gochsestraot”, herhaalt ze in haar beste lokale tongval de opmerkingen op straat.  

"Dialect, of ik dat weer kan? We gaan het oefenen", lacht ze. Het doet haar zichtbaar goed, al die mensen die na decennia ineens weer "Hé, Nelly!" roepen. "Ja, dat is wel verrassend. En dan moet ik heel goed kijken wie het zijn." En zo kan ze alvast wennen aan haar publieke functie van burgermoeder van al die mensen uit wie het nog heel vaak "Hé Nelly!" zal klinken.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaard Bemmel Politiek Nieuws
Deel dit artikel: