Komt er een supermarkt in deze Arnhemse kerk?

ARNHEM - Het gebeurt tegenwoordig wel vaker; leegstaande kerkgebouwen die een nieuwe bestemming krijgen. In Arnhem zijn er ideeën om een voormalige rooms-katholieke kerk om te bouwen tot supermarkt. Als de plannen doorgaan, is het straks boodschappen doen op de plek waar vroeger werd gebeden, gedoopt en getrouwd.

In de Sint Jozefkerk aan de Rosendaalseweg in Arnhem-Noord worden al jaren geen kerkdiensten meer gehouden. De laatste jaren was er zelfs een skatepark in het gebouw gevestigd.

Eigenaar was ooit misdienaar

Nu wil Michael Janssen, eigenaar van het Jumbo-filiaal, er een supermarkt in vestigen. Momenteel zit hij met zijn supermarkt op een steenworp van de kerk. Zijn huidige winkel is te klein en hij ziet volop mogelijkheden om in de Sint Jozefkerk een prachtig nieuwe vestiging te maken. Mooi detail; Janssen was vroeger ooit misdienaar in de kerk, zo laat hij weten.

Bekijk hier de beelden (tekst gaat onder video verder):

Vastgoedonderneming Wonen in Arnhem is de eigenaar van de kerk. Al jaren wordt er gezocht naar een rendabele bestemming voor het kerkgebouw. Wonen in Arnhem ziet de plannen voor een Jumbo-filiaal wel zitten. Op het terrein rond de kerk zou ook nog woningbouw en voldoende parkeergelegenheid moeten komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: