Steeds meer drugslabs, Gelderland in top drie

ARNHEM - De landelijke politie ontdekt steeds meer drugslabs. In de zes maanden van dit jaar werd al de helft meer labs ontdekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Gelderland staat samen met Noord-Brabant en Limburg in de top drie van provincies met de meeste labs.

De politie komt locaties voor de productie en opslag van drugs steeds vaker op het spoor door geheime berichten op chatdienst Encrochat te ontcijferen. Criminelen maken gebruik van die dienst. De politie kon maandenlang live meekijken naar verstuurde berichten.

In de eerste zes maanden van dit jaar ontdekte de politie in het hele land 65 productielocaties, 48 opslaglocaties en 75 gevallen van dumpingen van drugsafval. Die cijfers vallen hoger uit in vergelijking met vorig jaar, aldus de politie.

Geen piek

In Gelderland is geen sprake van een piek. In onze provincie ontdekte de politie tot en met juni 11 drugslabs, 7 opslaglocaties en 13 dumpingen. Ter vergelijking, dat waren er in heel 2019 respectievelijk 18, 15 en 28.

Met die cijfers scoort Gelderland overigens nog wel hoog in de landelijke top. Noord-Brabant telt de meeste drugslabs en dumpingen, daarna volgens onze provincie en Limburg.

Het aantal drugslocaties in een grafiek:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: