Beggelderdijk in Dinxperlo wordt verkeersveiliger, geen nieuw tracé

DINXPERLO - De Beggelderdijk in Dinxperlo wordt niet nieuw aangelegd zoals GemeenteBelangen wil, maar op een andere manier verkeersveiliger gemaakt. Mogelijk gaat de maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur.

Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Aalten dinsdagavond bepaald, met in de hand een onderzoeksrapport van een onafhankelijk bureau naar de verkeersveiligheid op de ontsluitingsweg. Bovendien zou de buurt willen meedenken aan het veiliger maken van het huidige tracé en daar wees wethouder Martin Veldhuizen op.

'Alsjeblieft...'

GemeenteBelangen verzette zich met hand en tand tegen de aanpassing van de huidige weg, hetgeen 4 ton gaat kosten, en wilde er een nieuw tracé voor mogelijk 1,5 miljoen euro doordrukken. Raadslid Henk Rijks van GemeenteBelangen en oud-wethouder, kon zijn voormalige collega Veldhuizen niet volgen: "Zegt u nou dat een oud tracé met fietsers net zo veilig is als een nieuw tracé zonder fietsers? Alsjeblieft..."

GemeenteBelangen diende een amendement in dat het niet haalde en dat gold ook voor een na een schorsing nog opgestelde motie, om de provincie en Oude IJsselstreek bij een nieuw onderzoek te betrekken. Alleen HMV en D66 konden zich daarin vinden. De drie partijen vonden elkaar ook bij een motie van D66 om een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur vast te stellen.

Wethouder Veldhuizen verklaarde echter dat dat laatste bij het overleg met de buurt aan de orde komt en dat was voor de overige partijen voldoende, die unaniem vonden dat het rapport geen ruimte voor twijfel overlaat. "Dat is klip en klaar", stelden meerdere raadsleden. 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Dinxperlo Nieuws
Deel dit artikel: