Bibliotheek Didam verhuist niet naar woonzorgcomplex

DIDAM - Bibliotheek Montferland Didam en welzijns- en cultuurorganisatie Welcom worden niet de nieuwe bewoners van woonzorgcomplex Meulenvelden in Didam. De drie organisaties waren samen met de gemeente Montferland in gesprek over nieuwe huisvesting van de organisaties in het Didamse zorgcentrum van woningcorporatie Plavei.

“We moeten concluderen en respecteren dat de betrokken partijen niet volmondig ‘ja’ op alle uitgangspunten konden zeggen”, verklaart de Montferlandse wethouder Walter Gerritsen. De betrokken partijen ondertekenden op 28 februari 2019 een intentieverklaring om te onderzoeken of het mogelijk was om de bibliotheek en Welcom te huisvesten in Meulenvelden. “Na een intensieve en serieuze zoektocht naar mogelijkheden en kansen is besloten om de intentieovereenkomst te beëindigen”, aldus Gerritsen.

Volgens de wethouder wordt nu gekeken naar een goede oplossing voor alle partijen. Het doel van de intentieovereenkomst was onder meer om de sociaal-maatschappelijke partners en hun activiteiten in de gemeente Montferland te versterken. Gerritsen laat weten dat door de beëindiging ruimte komt om na te denken over andere mogelijkheden en eventueel gesprekken met andere partijen.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland REGIO8 Didam Nieuws
Deel dit artikel: